Botanik Çeşitliliğimiz

Başak Koleji denildiğinde ilk akla gelen çeyrek asırlık birikim, akademik, sportif ve sosyal alanlardaki başarılar, eğitime kazandırdığı yenilikler sayılabilir. Ancak unutulmaması gereken bir konu var ki betonlaşmanın hızla devam ettiği bu zamanda doğa ile içi içe, kuş cıvıltıları, yeşilliklerle, farklı bitki türleriyle özenle düzenlenmiş kampüsümüz. Kurucumuz Sayın Bülent AYAYDIN'ın doğaya olan düşkünlüğü, öğrencilerine gösterdiği ilgi ve alakayı yine öğrencilerimizin mutluluğu için bitkilere de göstermesi kampüsümüzü adeta bir botanik bahçesine dönüştürmüştür.

Ööğrencilerimizin yanında velilerimiz ve okulumuza gelen misafirlerimiz de bu doğal güzelliklere hayran kalmaktadır. İlimizin simgesi zeytin ağaçlarından, yurtdışından getirtilen çok özel türlere kadar pek çok bitki türü kampüsümüzde yer almaktadır.